Toiminta

  • warning: Illegal string offset 'data' in /home/kmv/kmv/sites/www.partio-kmv.fi/www/includes/tablesort.inc on line 110.
  • warning: Illegal string offset 'data' in /home/kmv/kmv/sites/www.partio-kmv.fi/www/includes/tablesort.inc on line 110.

Partiotoimintaan kuuluvat olennaisena osana säännöllisten kokoontumisten lisäksi myös esimerkiksi retket, kilpailut ja kesä- sekä mahdolliset talvileirit. Vaikkei partiotoiminnan tarkoituksena olekaan mikään pakkopullamainen väkisinopettelu on hauskaa oppia jotain uutta hyvien ystävien seurassa.
Kokoukset Säännöllisin partiotoiminnan muoto on yleensä kerran viikossa pidettävät vartion, lauman tai vaeltajarymän kokoukset. Kokouksissa harjoitellaan yleensä erilaisia tarpeellisia tietoja ja taitoja, joille on sitten käytännön tarvetta kun lähdetään esimerkiksi retkelle tai leirille. Normaali lauman tai vartion kokous kestää yleensä noin tunnin, vaeltajakokoukset saattavat vanhemmasta porukasta johtuen olla huomattavasti joustavampia kestoltaan ja olemukseltaan.
Kilpailutoiminta Kun halutaan vertailla opittuja taitoja muiden kanssa on hyvä käydä silloin tällöin kilpailemassa. Erilaisia leikkimielisiä partiotaitokilpailuja järjestetään kaikille ikäryhmille. Sudenpennuille kilpailutarjonta on hieman pienempää, kuin vanhemmille, mutta yleensä Kouvolassa järjestetään syksyisin Lokakisa, johon osallistuu yleensä noin kymmenkunta laumaa. Vanhemmille järjestätään kilpailuja lippukunta, piiri ja suomenmestaruus tasoilla. Lippukunnan pt-kilpailusta tärkein on syksyinen vartioiden välinen polkupyöräkilpailu, Lassenvaellus. Varsinaisten partiotaitokilpailujen lisäsi järjestetään usein muun muassa hiihto- ja suunnistuskilpailuja, sekä joukkupeliturnauksia.
Retket Helpoin tapa päästä luonnon helmaan on järjestää oman vartion tai lauman retki. Retkelle voi lähteä lähelle, tai kauas, päiväksi tai vaikkapa useammaksikin yöksi peräjälkeen, oman halun ja kokemuksen mukaan. Retkellä on sitten mahdollisuus harjoitella niin perusteita tulenteosta majoitteen pystyttämiseen, kuin vaikka kokeilla jotakin haastavampaa kuten telttasaunan tai rakovalkean kasaamista.
Leiritoiminta Koska kouluista ja työpaikoilta saa kesäisin lomaa on mahdollisuus järjestään noin viikon mittainen leiri lippukunnan, piirin tai silloin tällöin jopa SP:n voimin. Leireillä on sitten mahdollisuus kokeilla opeteltuja asioita porukalla. Kesäleirin vakio-ohjelmistoihin kuuluu yleensä muun muassa leirivaellus eli 'haikki', leiriolympialaiset, maastoleikit, iltanuotiot, sekä tietysti runsaasti yhdessäoloa hyvien ystävien seurassa. Onneksi kouluista pääsee nykyään irtautumaan viikoksi myös hiihtoloma-aikaan, jolloin on paikallaan järjestää talvileiri, joka tosin kestää yleensä vain noin nelisen vuorokautta.

LiiteKoko
KMV,toimintakalenteri2012.doc27.5 kt